והתשובה לשאלה הפרובוקטיבית היא – חיובי…….על פי רוב……
ברור שמותגים שנולדו באינטרנט, כמו Dollar Shave Club – מיזם אינטרנטי בן חמש שנים, שמוכר סכיני גילוח ומוצרים נוספים לגברים, ונרכש לאחרונה על ידי יוניליוור במיליארד דולר, (שהפרסומת שלו ביוטויב ב-2012 שברה שיאי צפייה של למעלה מ-20 מיליון צפיות ופתחה פתח לתפיסת פרסום שונה וויראלית …
מותגים כאלו מטבעם אינם מתבססים על גורם ביניים קמעונאי, אבל מה עם השאר?
במקביל להתפתחות המסחר באון ליין ושינויים בתהליכי הקניה אנחנו רואים מיזמים חדשים ומסקרנים בקרב יצרני ה- CPG .
מגמה אחת שראינו בשנים האחרונות:
מותגים “עוזבים את המדפים” כדי ליצור חנויות משלהם.
בחודש יולי האחרון פתחה קלוגס את cereal cafe”” = “קפה הדגנים” בניו יורק, שבו היא מוכרת תפריט המבוסס על דגני הבוקר הפופולריים ביותר של המותג.
רק כמה חודשים קודם לכן פתחה פפסי מסעדה – בר ששמו Kola House בניו יורק, בו מוגשות מנות המבוססות על אגוז הקולה. המקום גם משמש כמעבדה לבחינה של מוצרי פפסי.
אבל לא רק מיזמים אלו “עושים גלים” – שיתוף פעולה מסוג חדש של קמעונאי / יצרן עשוי להיות המפתח ליצירת חוויה חדשה לקונים.במקביל לכך שקלוגס מתנסה במכירת המותגים שלה ישירות לקונים על ידי השקת “בית קפה” למותג, היא גם מגדירה מחדש מה זה אומר למכור את המותג בחנות הקמעונאית. קלוגס פיתחה לאחרונה קונספט חדש ומוצלח עם רשת Meijer, שעודד את הקונים להסתכל מעבר לארוחת הבוקר כאשר מדובר בדגנים.
ו-Chobani – יצרן היוגורט היווני הפופולרי בארה”ב, פותח באוקטובר הקרוב את Cafe Chobani בתוך חנות עירונית של TARGET בשכונת טרייבקה בניו יורק.
במקביל לכך שמוצרי Chobani נמצאים במדפי החנות ב – ,TARGET הקונים יוכלו לחוות את המותג Chobani בצורה שונה לחלוטין בזמן שהם מבצעים את הקניה השגרתית שלהם.
מותג קמעונאי שפועל בחנות קמעונאית אחרת הוא לא מודל חדש אבל הוא נתפס היום כמודל באמצעותו מתפתחת החווייה הייחודית בחנות.
TARGET שילבה לאחרונה את בתי המרחקת של CVS בחנויותיה, והמהלך יצר win-win situation עבור שני הקמעונאים אשר נהנים מיתרונות הטראפיק של שתי הרשתות.
וכמובן, סטארבקס היא מודל ותיק של קמעונאי -בתוך- קמעונאי עם נוכחות בחלק גדול מחנויות TARGET וחנויות סופרמרקט אחרות.
כל אלו הן דוגמאות של מותגים וקמעונאים שמנסים להגדיר מחדש את עתיד הקמעונאות. על ידי הקשבה לצרכים המשתנים של הקונים ותהליכי הקניה
ובישראל?
למעט מיזם של שטראוס להקמת פלטפורמת מסחר מקוונת עליה התבשרנו לאחרונה, וניסיונות ספורדיים של חקלאים לשווק את תוצרתם ישירות לקונים, עדיין לא ראינו יוזמות דומות לאלו שמתוארות בכתבה.