מגמת הטריות והבריאות היא אחת המגמות הבולטות בעולם המזון, ורשת וול-מארט הודיעה לאחרונה שהיא פיתחה מערכת ניהול איכות בטכנולוגיה מתקדמת ואינטלגנטית שפועלת לאורך כל שרשרת האספקה והמרלוגים שלה כדי לצמצם בזבוז ופחת ולהגביר את האיכות של המזון הטרי.
מערכת ניהול האיכות, המכונה EDEN, מתבססת על למידת מכונה (machine learning) וחיישני טמפרטורה בצגים, כדי לחזות את מידת הטריות = חיי המדף של מגוון רחב של ירקות.
עדן שמטרתה לעקוב אחר טריות המוצרים לאורך כל שרשרת האספקה, מאפשרת לצוותים בחנויות ובשרשרת לקבל החלטות מושכלות המבוססות על ימי הטריות הנותרים של המשלוחים. וולמארט אומרת שהטכנולוגיה תחסוך לה 2 מיליארד דולר בחמש השנים הבאות, בעיקר באמצעות צמצום פסולת המזון.
“בעתיד הקרוב נתבסס גם על רחפנים שיטוסו מעל לחוות של המגדלים שיציגו טמפרטורות וגורמים אחרים הקובעים את איכות התוצרת שלהם” אמר Musani , סמנכ”ל טכנולוגייית שרשרת האספקה של וולמארט.
החברה אומרת שהטכנולוגיה לא תחליף עובדים, ובני אדם תמיד יהיו מעורבים בתהליך קביעת איכות מזון.
ביסוס החלטות שרשרת האספקה על טריות מאפשרת ניתוב אופטימלי של התוצרת הטרייה, תוך צמצום הבזבוז, והגדלת האיכות.
לדוגמה, אם המערכת רואה שהטמפרטורה של משטח בננות עלתה מעבר לסף האופטימלי, המערכת החכמה תעריך שהאיכות פחתה ותנתב מחדש את המשלוח הזה קרוב יותר למרכז ההפצה או לחנות.
הטכנולוגיה הזו מהווה יתרון תחרותי לוולמארט על פני אמזון ורשת הולפודס שנרכשה על ידה ואשר זוכה לאחרונה לבקורת של הצרכנים על איכות הירקות שלה.